Воскресенье, 19.05.2024, 08:48
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Қазақша кітапхана | Регистрация | Вход
Меню сайта
Категории раздела
English [5]
Авиация [1]
Автоматтандыру [61]
Астрономия [8]
Аудит [20]
Ауыл шаруашылығы [33]
Әлеуметтану, Саясаттану [145]
Ән, Мәдениет, Өнер [53]
Биология, Валеология, Зоология, Анатомия, Медицина [426]
Биотехнология [19]
Бухгалтерлік есеп [12]
География, Экономикалық география, Геология, Геодезия [196]
Дінтану [31]
Ертегілер мен аңыздар [24]
Жер кадастрі [13]
Журналистика [16]
Жұмбақтар [15]
Информатика [0]
Кедендік іс [0]
Қазақ тілі, әдебиет, іс қағаздарын жүргізу [0]
Қазақ әдебиет тұлғалары [0]
Қазақ әдебиеті [0]
Қазақстан тарихы [0]
Қаржы, салық және салық салу, банк ісі, ақша несие және қаржы [0]
Қоршаған ортаны қорғау, Экология [0]
Құқық, Қоғам, Криминалистика [0]
Математика, Геометрия [0]
Мақал-мәтелдер [0]
Менеджмент, Маркетинг, Мемлекетті басқару [0]
Мәдениеттану [0]
ОБЖ [0]
Орман шаруашылығы [0]
Өндіріс, Өнеркәсіп, Құрылыс, Мұнай-газ, Электротехника [0]
Психология, Педагогика [0]
Русский язык [0]
Салт-дәстүрлер [0]
Спорт [0]
Тіл ғылымы, Филология [0]
Тарих [0]
Туризм [0]
Тұлғалар [0]
Физика, Химия [0]
Философия [0]
Халықаралық қатынастар [0]
Шешендік сөздер [0]
Шпаргалкалар, тесттер, ЕНТ, ПГК [0]
Шығарма [0]
Экономика, макроэкономика, микроэкономика [0]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Мой сайт
    Главная » 2014 » Ноябрь » 12 » Өсімдік шаруашылығы азық-түлігінің негізгі түрлері
    18:47
    Өсімдік шаруашылығы азық-түлігінің негізгі түрлері

    Дәріс мақсаты

    Өсімдік шаруашылығы азық-түлігінің негізгі түрлерімен таныстыру.

    Негізгі сұрақтар мен қысқаша мазмұны:

    1 вопрос: Өсімдік шаруашылығы азық-түлігінің негізгі түрлері.

    Өсімдік шаруашылығы азық-түлігінің негізгі түрлері: дәнді, бұршақты, майлы, қант қызылшасы және т.б. ауылшаруашылық дақылдары.

    Химиялық құрамы бойынша дәнді 3 топқа бөледі: ақуызға, майға крахмалға бай.

    Бірінші топқа құрамында орташа есептегенде 70-80% көмірсу және  10-15 % ақуыз бар астықты жатқызады. Мысалы қарақұмық.

    Екінші топқа құрамында 25-30% ақуыз және 50-55% көмірсу бар бұршақ дәнді-дақылдарын жатқызады.

    Үшінші топқа май дәнді-дақылдары жатады. Құрамындағы майдың мөлшері 25-35%, ал ақуыз 20-40%.

    Астықты қолдану аймағына байланысты классификациялайды. Астықты ұндық, жармалық, техникалық эәне себуге арналған деп жіктейді.

    Ұн алу үшін бидай мен қара бидай дәнін сондай-ақ азған мөлшерде жүгері, тары және күріш дәндерін қолданады.

    Жармалық дәнді-дақылдарға тары, қарақұмық, күріш, арпа, сұлы, ас бұршақ, бидай жатады.

    Техникалыққа  – тары, май дәнді-дақылдары, қара бидай және т.б.

    Өз өзін бақылау сұрақтары.

    1.3.1 Химиялық құрамы бойынша астықты қандай топтарға жіктейді?

    1.3.2 Ұн алу үшін қандай дәнді-дақылдарды қолданады?

    1.3.3 Жарма дәнді-дақылдарына қандай дәнді-дақылдар жатады?

    1.3.4 техникалыққа қандай дәнді-дақылдар жатады?

    Категория: Биология, Валеология, Зоология, Анатомия, Медицина | Просмотров: 500 | Добавил: nurphone | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    avatar
    Made by Nurphone © 2024