Воскресенье, 19.05.2024, 11:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Қазақша кітапхана | Регистрация | Вход
Меню сайта
Категории раздела
English [5]
Авиация [1]
Автоматтандыру [61]
Астрономия [8]
Аудит [20]
Ауыл шаруашылығы [33]
Әлеуметтану, Саясаттану [145]
Ән, Мәдениет, Өнер [53]
Биология, Валеология, Зоология, Анатомия, Медицина [426]
Биотехнология [19]
Бухгалтерлік есеп [12]
География, Экономикалық география, Геология, Геодезия [196]
Дінтану [31]
Ертегілер мен аңыздар [24]
Жер кадастрі [13]
Журналистика [16]
Жұмбақтар [15]
Информатика [0]
Кедендік іс [0]
Қазақ тілі, әдебиет, іс қағаздарын жүргізу [0]
Қазақ әдебиет тұлғалары [0]
Қазақ әдебиеті [0]
Қазақстан тарихы [0]
Қаржы, салық және салық салу, банк ісі, ақша несие және қаржы [0]
Қоршаған ортаны қорғау, Экология [0]
Құқық, Қоғам, Криминалистика [0]
Математика, Геометрия [0]
Мақал-мәтелдер [0]
Менеджмент, Маркетинг, Мемлекетті басқару [0]
Мәдениеттану [0]
ОБЖ [0]
Орман шаруашылығы [0]
Өндіріс, Өнеркәсіп, Құрылыс, Мұнай-газ, Электротехника [0]
Психология, Педагогика [0]
Русский язык [0]
Салт-дәстүрлер [0]
Спорт [0]
Тіл ғылымы, Филология [0]
Тарих [0]
Туризм [0]
Тұлғалар [0]
Физика, Химия [0]
Философия [0]
Халықаралық қатынастар [0]
Шешендік сөздер [0]
Шпаргалкалар, тесттер, ЕНТ, ПГК [0]
Шығарма [0]
Экономика, макроэкономика, микроэкономика [0]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Мой сайт
    Главная » 2014 » Ноябрь » 9 » Ауылшаруашылық дақылдарын сақтау ерекшеліктері
    19:11
    Ауылшаруашылық дақылдарын сақтау ерекшеліктері

    Дәріс мақсаты

    Астықты сақтау кезіндегі астықта жүретін физиологиялық процестерді оқыту.

    Негізгі сұрақтар мен қысқаша мазмұны:

    сұрақ: Астықты сақтау кезіндегі астықта жүретін физиологиялық процестер.

    сұрақДәннің микрофлорасы.

    1Астықты сақтау кезіндегі астықта жүретін физиологиялық процестер.

    Жаңа орылған астықты сақтау кезінде онда астық орылғаннан кейін жетілу процесі жүреді. Аэробты және анаэробты тыныс алу бақыланады.  Осы процестің интенсивтігі мынадай факторларға тәуелді: ылғалдылық, температура және астық массасының аэрация деңгейіне.

    Астықтың ылғалдылығы жоғары болған сайын ондағы тыныс алу процесі интенсивті жүреді. Тыныс алу интесивтігі жоғарылайтын  ылғалдылық критикалық дкп аталады.

    сұрақДәннің микрофлорасы.

    Жаңа орылған құрғақ астықтағы микроорганизмдердің негізгі массасы (90% -дан астамы) бактериялар.

    Спора түзуші бактериялардың бірі картофельді және сенная. Олардың астықмассасында болуы көп әсерін тигізбейді. Бірақ өздігінен қызғанда олар белсеңді жетіле бастайды және ұнға түскен кезде нан ауруын тудырады.

    Егер астықтың ылғалдылығы 18-20% ал температурасы 20-30°С болса онда баутериялар тез дамиды.

    Көгерткіш саңырауқұлақтар да осындай температурада дамиды бірақ ылғалдылық  14,5—15,0 % болу қажет.   

    Өз өзін бақылау сұрақтары

    4.3.1 Астықты сақтау кезіндегі астықта қандай физиологиялық процестер жүреді?

    4.3.2 Жаңа орылған астықтың микрофлорасы қандай?

    Ұсынылатын әдебиеттер тізімі:

    3.Ауэрман И.Я. Технология хлебопекарного производства.- М.: Пищ промышленность, 2003.- 416с.

    4.Атанезевич В.И. Сушка Зерна.- М.: Агропромиздат, 1989.- 240с.

    5.Вобликов Е.М., Буханцев В.А., Маратов Б.К. Послеуборочная обработка и хранение зерна.- Ростов-на-Дону, изд. «Март», 2001.-  350с.

    6.Гудилин А.В., Савченко С.И. Технология обработки зерна на элеваторах.- М.: Колос, 1982.- 126с.

    7.Трисвятский Л. Хранение зерна. 5-е издание, перераб. и доп.- М.: Агропромиздат, 1985.- 351с.

    8.Нестерин М. Ф., Скурихин И.М. Химический состав пищевых продуктов.- М.: Пищевая Промышленность, 1979.- 248с.

    9.Цыганова Т.Б. Технология хлебопекарного производства.- М.: Профобриздат, 2001.- 428с.

    Категория: Ауыл шаруашылығы | Просмотров: 848 | Добавил: nurphone | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    avatar
    Made by Nurphone © 2024